2 Ocak 2010 Cumartesi

ELANO BLUMER



Mevkisinde Kaka, Ronaldinho, Diego, Juninho gibi isimler olmasına karşın 40 kez Brezilya Milli Takım forması giyen Elano, 6 gol kaydetti.




Disiplinli futbolu ve teknik becerisiyle ön plana çıkan Brezilyalı oyunculardan birisi olan Elano, orta sahada hücuma yönelik görev yapabilen, her iki ayağına da hakim, uzaktan etkili şutlar atabilen ve gerektiğinde orta sahanın farklı mevkilerinde oynayabilen bir oyuncu.


2001-2005 yılları arasında Brezilya'nın büyük kulüplerinden Santos'da oynayan Elano 131 maçta forma giyerek 33 gol kaydetti. 2005 yılında Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk'te eski hocamız Lucescu'nun da oyuncusu olarak görev yaparken, 48 maçta 14 gol üretti. 2007 yılında Premiere League'e transfer olan Elano, 62 kez formasını giydiği Manchester City takımında 14 gole imzasını attı. 2004 Ocak ayından itibaren Brezilya Milli Futbol Takımı'nda da yer almakta olan Elano, Brezilya Milli Takımı'yla şu ana kadar oynadığı 42 maçta 6 kez topu filelere göndermeyi başardı.


30 Temmuz 2009 tarihinde İngiltere'nin Premier League ekibi Manchester City'den, Galatasaray'a transfer olan Brezilyalı, 4 yıllık sözleşmeye imza attı. Galatasaray'da Hakan Şükür'den bu yana hiç kimsenin giymediği 9 numaralı formayı giyiyor.



kelebek
kelebek script

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder