2 Ocak 2010 Cumartesi

ARDA TURAN



Futbola Altıntepsispor altyapısında başlayan Arda, 12 yaşında Galatasaray’a geldi. Burada tekniğiyle sivrildi ve 2004-2005 sezonunda Gheorghe Hagi zamanında ilk kez A takıma alındı.




Yeterli şansı bulamadığı bu dönemin ardından tecrübe kazanması için Vestel Manisaspor’a kiralık olarak verildi. Manisa’da geçirdiği yarım sezonda göz dolduran Arda, 2006-2007’de Galatasaray’a döndü. Erik Gerets’in ilk 11’ine girmeyi başardı ve Şampiyonlar Ligi performansıyla Avrupa’da da adını duyurdu.


Yeni sezonda Karl-Heinz Feldkamp’ın da kadrosunda kendine yer bulan Arda, kısa zamanda takımın en önemli oyuncularından biri hâline geldi. Bu sezon başında da genç yaşında kaptanlık pazubandını koluna, 10 numaralı formayı sırtına geçirdi. Her iki kanatta ve oyun kurucu pozisyonlarında görev alabiliyor.

95 kez milli takımlara çağrılan Arda, 2006’da Lüksemburg ile yapılan hazırlık maçında A Milli formayla tanıştı. O günden beri de 36 kez Fatih Terim tarafından A Milli Takım kadrosuna dahil edildi. Galatasaray’la 2012’ye dek sözleşmesi bulunuyor.



kelebek
kelebek script

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder