2 Ocak 2010 Cumartesi

TARİH 100. YIL

Baba Gündüz Kitap Sayfalarında Ölümsüzleşti


Galatasaray’ın ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Gündüz Kılıç, Mehmet Emin Kunt’un hazırlamış olduğu BABA GÜNDÜZ başlıklı kitapla ölümsüzleşti.
Kitap endüstrisinin son yıllarda büyük aşama kaydettiği ülkemizde yine son yıllarda futbolla ilgili literatürün de gelişmekte olduğu ve bu alanda yeni kitapların yayımlanmakta olduğu görülüyor. Ancak spor ve özellikle de futbola yönelik yayıncılığın yeterli olduğunu söyleyebilmek yine de olası değil. Özellikle de, spor dünyasında isim yapmış kişilere ait biyografilerin sayısının çok az olması hatta neredeyse yok denilecek düzeyde olması bu alanda büyük bir boşluk olduğunu gösteriyor.
İşte bu gerçeklikten hareketle Mehmet Emin Kunt tarafından kaleme alınan BABA GÜNDÜZ başlıklı çalışma alanında önemli bir boşluğu dolduruyor.
Kitap, Gündüz Kılıç’ın hem kişisel olarak hayat öyküsünü, hem de Galatasaraylılık bağlamında sportif yaşamını en detaylı şekilde okuyucuya aktarıyor. Maviağaç Yayınlarından çıkan kitap, bu anlamda önemli bir boşluğu doldururken, yine bu alanda yapılacak çalışmalar için de örnek bir niteliğe sahip bulunuyor.

Mehmet Emin Kunt
GALATASARAY VE TÜRK FUTBOLUNDAN GEÇEN BİR DEV
GÜNDÜZ KILIÇ
Maviağaç Yayınları, 2008, 400 sy.



kelebek
kelebek script

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder